Lions helpen! overal ter wereld

Lions en Leo's zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Met zo'n 1,4 miljoen leden zijn we al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen we de grootste serviceorganisatie ter wereld.

In Nederland (zie www.lions.nl) zijn er ruim 10.000 Lions in meer dan 435 Lionsclubs actief, waaronder de Lionsclub Blaricum Laren. Opgericht in 1971 en met momenteel 25 leden, organiseren we niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising) zoals met deze Gooische Rally, maar steken we ook de handen uit de mouwen.

Iedere cent naar het goede doel

Elke Lionsclub kiest zijn eigen projecten. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren of mensen met een beperking. Vaak kiezen ze projecten die in het verlengde liggen van de internationale kernthema's (focus area's): honger, blindheid/oogziekten (vision), kinderkanker, duurzame leefomgeving, diabetes, jeugd, hulp bij rampen en humanitaire hulp.

Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. Dit alles onder het motto: Lions helpen! 

De Lionsclub Blaricum Laren organiseert o.a. de Gooische Rally, het jaarlijks terugkerend OldTimer Festival.  En vanaf 2023 ondersteunt de club ook het Papageno Zomerconcert !

Met deze acties ondersteunen we ons goede doel. We proberen een zo hoog mogelijke opbrengst op te halen voor dit goede doel via inschrijvingen of kaartverkoop en sponsoring. Uiteraard maken we ook kosten om deze acties en evenementen te organiseren. 

 

Home Over ons